Hyr / Leasa
gymutrustning

Slipp bundet kapital i gymutrustning

Hos oss kan du leasa eller hyra ett komplett gym med all tänkbar utrustning och tillbehör. Vi hjälper dig att ta fram rätt gymutrustning, gymredskap, gymmaskiner, träningsredskap till en förmånlig månadskostnad istället för att betala maskinen/maskinerna vid ett enskilt tillfälle.

Vi samarbetar med flera större leasingföretag och vi kan erbjuda trygga och förmånliga leasing och hyresavtal. Leasing eller hyra gymutrustning är en lösning som fördelar kostnaden över en bestämd period och inte påverkar kassaflödet med en stor engångspost.

Varför leasa eller hyra företagsgymmet?

Leasing är ett enkelt och förmånligt sätt för dig som kund att anskaffa de träningsredskap du vill ha utan att binda kapital eller låsa företagets kreditutrymme. Den leasade utrustningen utgör till stor del säkerheten för finansieringen och det krävs oftast inte någon mer säkerhet. I de fall banken vill ha någon mer säkerhet begär man i de flesta fall en personlig borgen. Längden på leasing eller hyresavtalet kan man själv välja att lägga upp mellan 1-5 år.

Leasingavgiften är avdragsgill och i normala fall lika stor under hela leasingperioden och är därför lätt att budgetera. Skillnaden mellan leasing och hyra är att när du leasar så löser du ut utrustningen när leasingperioden löpt ut mot ett restvärde som man kommer överens om innan avtalet tecknas, det vanligaste är 10%.

När man hyr maskinerna så binder man sig inte att köpa loss dom när avtalet har löpt ut. Ett hyresavtal kan man lägga upp mellan 1-5 år och i ett hyresavtal ingår service och eventuella reparationer på maskinerna, det gör det inte vid leasing. Vi kommer då och servar maskinerna 1-2 gånger per år beroende på hur mycket de används. När sedan hyresperioden är slut kan du som kund antingen välja att förlänga hyresavtalet med befintliga maskiner, teckna ett nytt hyresavtal med nya maskiner eller så avslutas avtalet och så kommer vi och hämtar maskinerna.

Leasing eller hyra är ett utmärkt sätt för dig som företag att investera i träningsutrustning utan att binda kapital eller låsa kreditutrymme.

 

Vilka produkter kan leasas eller hyras?

För att lägga upp ett leasing eller hyresavtal måste summan på önskad produkt eller produkter vara minst 15 000kr exklusive moms. I vanliga fall väljer företag, föreningar, kommuner eller landsting leasing till helhetslösningar av t.ex. gym eller liknande, men även enstaka produkter som löpbandcrosstrainer, motionscyklar mm går bra att leasa eller hyra. Se några exempel på gymmaskiner vi erbjuder, klicka här!

Månadskostnad och restvärde
Månadskostnaden styrs av utrustningens restvärde och leasingavtalets längd. Ett högre restvärde och en lång hyrestid ger en lägre månadskostnad – och tvärtom. Leasingen läggs upp så att produktens restvärde motsvarar marknadsvärdet. För att minska glappet, kan en förhöjd första leasingavgift läggas in. Eventuella övervärden vid hyrestidens slut tillfaller givetvis företaget.

Vi hjälper dig till rätt träningsutrustning

Personlig kundservice: 0226-50081 eller 070-6728476 alla dagar året runt mellan 9-21

Kontakta oss via E-post: info@gymspecialisten.se

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom 24h (vardagar 09-17)