Crosstrainer

Crosstrainer är en jättepopulär träningsmaskin på gym och som numera också har blivit en populär maskin även för hemmaträning.

Så vad är det som gör crosstrainer så populär då?

En av de största fördelarna är att man får lika bra konditionsträning som på ett löpband utan att utsätta knäna för onödiga påfrestningar. En bra crosstrainer är egentligen två maskiner i en som ger bra träning för överkropp och kondition på en och samma gång. Precis som med all träningsutrustning så finns det crosstrainers i olika prisklasser.

Nackdelen med de billigare crosstrainers är att de saknar helt eller har en väldigt primitivt dator, därmed saknas interaktiviteten mellan maskinen och användaren. De dyrare modellerna däremot har inte bara en bättre, smartare och snabbare dator utan också elektroniskt integrerad mekanism som gör att din träning blir mer säker och ergonomisk. Större dator och bättre mekanism gör att de dyrare crosstrainers är också mycket större och tyngre och därmed mindre lämpliga för hemmabruk.

Hos oss hittar du crosstrainers för hemmaträning från Monark, Casall och Kettler. Vill du däremot ha en mer avancerad version så erbjuder vi crosstrainers från Vision och Matrix som garanterat kommer att tillfredsställa även den mest krävande användaren. Köp en Crosstrainer hos oss idag!

Matrix Crosstrainer E1xc

Matrix Crosstrainer E3xc

Matrix Crosstrainer E5xc

Matrix Crosstrainer E7xe

Matrix Vision crosstrainer X20

Vanliga frågor om crosstrainer

 

Kan man använda en crosstrainer om man har problem med knäna?

Ja, crosstrainers rekommenderas och används ofta vid rehabilitering när man t.ex har haft en knäskada just för att en crosstrainer är så skonsam mot lederna. Rörelsen är naturlig och bekväm och ger en mycket bra träning där hela kroppen får jobba. För överviktiga personer och äldre är en crosstrainer ett mycket bra alternativ då man står stadigt, den är lätt att använda, den är skonsam mot lederna,den ger en mycket bekväm träningskänsla och den kan användas precis i det tempo man vill.
En crosstrainer är en utmärkt träningsmaskin för alla människor och den är en självklarhet på alla gymanläggningar.

 

Ska jag välja en med fram eller bakmonterat svänghjul?

Placeringen av svänghjulet kan påverka känslan och rörelsen av den elliptiska banan. Med svänghjulet monterat fram blir den elliptisk banan lång och platt medans svänghjul som sitter bak har en jämförelsevis högre och rundare rörelse. Ska man få samma rörelse på en bakmonterad crosstrainer så blir den väldigt lång och tar då mer utrymme, men det finns ett antal sådana modeller på marknaden. Crosstrainers för hemmabruk har i 9 av 10 fall ett svänghjul monterat bak och om svänghjulet sitter bak eller fram spelar ingen roll för din träning.

 

Hur långt steg ska jag ha?

Det här är en viktig sak att ta reda på när du ska köpa en crosstrainer, framförallt till hemmet. De större maskinerna har i regel ett justerbart steg men fråga alltid efter steglängden. Speciellt för långa användare behöver en längre steglängd för att få en mer bekväm rörelse.
Det absolut bästa är om man kan justera steglängden på crosstrainern annars bör det vara minst 38cm.

 

Finns det träningsprogram till en crosstrainer?

Till de allra flesta crosstrainers medföljer en dator som i normala fall visar distans, hastighet, tid och kaloriförbrukning. Vanligtvis finns även ett antal förprogrammerade träningsprogram som ger varitaion och en större utmaning i ditt träningspass. En del modeller erbjuder även möjligheten att skapa egna träningsprogram. Lite dyrare modeller erbjuder även pulsstyrda träningsprogram och det är en mycket bra funktion. Då anpassar maskinen motståndet efter användarens puls med hjälp av pulssensorerna eller ett bröstbälte som skickar signaler till datorn. Pulsträning ger en optimal träning för hjärtat.

 

Är det lätt att montera en crosstrainer?

Är man van att skruva och inte har några problem att montera ihop saker så är det inga problem, då tar det ca. 45 minuter – 1 timme att montera ihop maskinen. Är man däremot ovan att montera ihop saker och har lite “tummen mitt i handen” så bör man be någon med vana om hjälp eller ta hjälp av oss, vi erbjuder montering och service över hela landet.

Få professionell rådgivning gällande Crosstrainers

Vi rekommenderar varmt att investera i en crosstrainer både för hemmet och gymmet.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom 24h (vardagar 09-17)