Multigym

När du köper en multi gym finns det många variabler som du bör ta hänsyn till. Därför vill vi med denna guide ge dig mer inblick i vilka funktioner och delar du bör titta efter när du letar efter ett multigym.

Matrix Multigym

Matrix Multigym

Matrix Multigym

Iron fitness functional trainer

Att tänka på när du skall köpa ett multigym

Garantier
Se över om köpet inkluderar någon typ av service samt hur lång garanti du har på utrustningen. Vanligtvis kan du köpa till en montering för att garanti skall gälla.

 

Utrymme

Multigym är flera kombinerade gymmaskiner som tar upp ett relativt stort utrymme i jämförelse med andra träningsmaskiner som t.ex en crosstrainer eller en motionscykel. Samtidigt är det extremt kompakt om man tänker på att multigymmet ersätter minst 10 st singelstationer. Man kan räkna med att det kommer att behövas ca 6-8 kvadratmeter för att få plats med multistationen. Innan du köper ditt multigym bör du noggrant mäta upp den exakta storleken på det utrymme där du planerar att placera ditt multigym. Glöm inte att mäta takhöjden då vissa multigym är högre än andra.

 

Användare

Det är viktigt att tänka på vem som kommer att använda multigymmet innan du köper det. Olika typer av användare kan ha vissa typer av behov. Om det endast är du som skall använda det har du ingen att ta hänsyn till, men om multigymmet är tänkt att användas av flera användare rekommenderar vi att du köper ett gym som är enkelt att justera när det gäller vikter och olika positioner på säten och grepp. Personer som är breda eller väldigt långa kan ha problem att använda vissa maskiner om de inte är justerbara och det kan vara direkt skadligt om man lyfter tunga vikter i felaktiga positioner.

 

Din träningsrutin

Tanken med ett multigym är att på så liten yta som möjligt erbjuda så många träningsövningar som möjligt. Vanligtvis landar dessa runt 10 till 15 olika övningar som täcker hela kroppens muskelgrupper. I ett bra multigym ska man kunna utföra cirka 12 eller fler olika övningar och det ska helst ha flera viktstackar så man kan träna flera samtidigt så man inte behöver stå och vänta om man är fler som tränar.

 

Montering

På grund av sin storlek och skala är multigym inte de enklaste att frakta eller att montera ihop. De är på en annan nivå än att montera ihop en ikea-soffa. Vi rekommenderar att köpa ett mindre multi-gym om du vill montera det själv eller hitta en leverantör som erbjuder montering om du köper ett större gym. Vi erbjuder givetvis montering, men inte bara det. Även service och underhåll som sker baserat på hur mycket maskinen används.

 

Säkerhet

De flesta multigym för hemmet kommer med grundliga säkerhetsfunktioner för att säkerställa att du skall kunna känna dig trygg i din maskin. Säkerhetsfunktioner inkluderar säkerhetsspärrar , extra tuffa ramar, skyddsutrustning och vadderade säten för komfort.

En av många viktiga egenskaper i ett säkert multigym är att det är stabil och inte rangligt där armar glappar och att hela stationen rör sig under träning. Tyvärr så gör många företag misstaget att köpa in ett multigym som inte är anpassat för deras verksamhet då man vill hålla nere kostnaderna. Det är ALLTID ett stort misstag. Resultatet blir att multigymmet går sönder inom en ganska snar tid efter att man har köpt det och de som tränar vill inte använda det då det inte alls känns bra att träna i de här billiga multistationerna. Resultatet av företagets investering blir att man har kastat pengarna i sjön. Kontakta oss om du känner du dig osäker på vilket multigym som är lämpligast för er verksamhet. Vi har kunskapen och multigym för alla behov.

Vi erbjuder Service & Underhåll

Som en del av vår vision att kunna erbjuda våra kunder en heltäckande service när det kommer till att öppna gym eller förbättra hälsan på arbetsplatsen utför vi även service och underhåll av maskinerna vi säljer.

När det gäller multigym kan det vara en bra idé att lägga till montering av multigymmet då det är en avancerad byggsats och ni vill förstås inte bli arg och frustrerad på gymmet det första ni gör. Vi erbjuder därför en förmånlig monteringskostnad där vi kommer och monterar det efter konstens alla regler.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom 24h (vardagar 09-17)