Köpguide för Spinningcyklarcasall_spinningcykel

Spinning är en mycket populär form av gruppträning på gymanläggningarna och en otroligt effektiv konditionsträning och styrketräning för benen. Ett spinningpass kan vara en riktig utmaning och det känns verkligen att man har fått sig en genomkörare efter ett spinningpass. Nu behöver man ju inte gå till ett gym för att köra spinning utan det går lika bra att köpa hem en cykel och träna hemma. Vad ska man då tänka på när man ska köpa en spinningcykel?
Till att börja med ska cykeln vara stabil så att den inte kan vicka under träningspasset. För att sedan få en optimal känsla och bästa effekt så bör styret och sadeln vara justerbara så att man sitter i rätt position.
Spinningcyklar har generellt ett svänghjul som väger mellan 16 och 18 kg, medan professionella spinningcyklar har ett lite tyngre svänghjul på 20-22kg. Vi rekommenderar inte någon cykel där vikten på svänghjulet är mindre än 16kg. Olika märken och versioner har olika svänghjulsvikt så det är definitivt något att vara medveten om när man köper en Spinningcykel.
Sedan finns det två olika typer av drivsystem, rem och kedja. Vi förespråkar remdrivna spinningcyklar då en remdriven cykel är tystare, kräver mindre underhåll och remmen kan justeras enkelt när det behövs.

Vi har även motionscyklar! Klicka här för att läsa mer och se vårt sortiment.

Casall Indoor Bike XTR200

Casall Indoor Bike XTR700

Realryder Indoor Bike

Tomahawk IC3 Indoor Bike

Mer detaljerad information om vad som du bör gå över vid köp av spinningcykel.

&npsp;

Ram

Det är viktigt att en Spinningcykel kraftiga stabiliserande ben och en så styv ram som möjlig. Det kan vara svårt att veta hur ett bra ramverk är , särskilt om man köper online. De spinningcyklar du kan köpa i vår webshop, köpa spinningcykel, och kan se här på företagsgym har en fast ram och är stadiga. Om du har några frågor om någon av cyklarna som vi har så är det bara att du kontaktar oss så hjälper vi dig med dina frågor.

&npsp;

Rörlig ram, RealRyder

Genom åren har flertalet tillverkare försökt att ta fram en spinningcykel där ramen rör sig för att efterlikna riktig cykling så mycket som möjligt. Det har dock aldrig lyckats och samtliga modeller har floppat rejält. Nu har det dock kommit en riktigt bra cykel med otroligt bra egenskaper och cyklister och spinningutövare som har provat den är facinerade och lyriska. Den heter RealRyder och kvalitén på den cykeln är extremt hög. Cykeln har slagit stort i USA och Italien och nu är den på till Sverige. Det är andra generationens spinningcykel. Tillsammans med Tomahawk IC3 är det den överlägset bästa spinningcykeln på marknaden.
Läs om RealRyder här: RealRyder

&npsp;

Bromssystem

Det finns 2 olika typer av bromssystem som finns på Spinningcyklar, skivbromsar och magnetiska broms. Skivbromsar är det vanligast på gymanläggningar och man sköter då måtståndet manuellt med en ratt. Fördelen med skivbroms är att du kan få exakt det motstånd som passar dig.
Magnetiska bromssystem är väldigt tyst på grund av att de bromsas utan kontakt , större spann av motstånd och inget underhåll eller utbyte krävs.

Motstånd

Det finns 3 typer av motstånd; kabel , manuell skruv , elektronisk magnet .
Kabelmostånd ser du främst på billiga budgetcyklar. Detta system kan glida och vara opålitliga så vi  rekommenderar det inte.

&npsp;

Manuell skruv

Denna typ är den vanligaste och den finns på alla typer av spinningcyklar. Det är en typ som är pålitlig och en fördel är att du kan finjustera motståndet exakt efter hur tufft du vill köra, men nackdelen är att du inte kan veta exakt hur mycket motstånd du cyklar med.

&npsp;

Elektronisk magnet

Det är ett datorstyrt bromssystem använder en liten motor för att flytta magneten närmare och längre bort från hjulet. Det gör att användaren hela tiden kan se hur mycket motstånd som används och det är möjligt att köra olika program.

&npsp;

Justerbar ram

Inomhuscyklar har olika system för att justera de olika delarna av ramen. Det som bör finnas är möjlighet att finjustera både sits och styre upp och ner, fram och tillbaka vilket gör det möjligt för användaren att inte bara få rätt höjd men dessutom nå för bättre ergonomi.

&npsp;

Q-faktor

Q-factorn är det avstånd som är mellan tramporna. För att få en så optimal och bekväm cykling som möjligt ska q-faktorn vara så liten som möjligt. Tomahawk IC3 som idag är den klart bästa spinningcykeln på marknaden har en q-faktor på endast 155 mm vilket är mycket bra och som ingen annan tillverkare är i närheten av.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom 24h (vardagar 09-17)