Roddmaskiner som ger dig fulltäckande träning

En roddmaskin är ett av de absolut bästa träningsredskapen på marknaden idag. Du tränar hela 70% av kroppen samt att du får en mycket bra konditionsträning. En roddmaskin är lätt att använda och den finns i stort sett i alla gym och fler och fler köper en till hemmet för att kunna träna så effektivt som möjligt på egna villkor. En roddmaskin tar inte allt för mycket plats och många modeller kan man vika ihop och gömma undan. Den mest kända modellen på marknaden är Concept2 och ska man titta på kvalitén på de roddmaskiner som finns på marknaden så är det bara Matrix Air Rower som håller samma standard och är faktiskt snäppet bättre än Concept2.

Så det bästa köpet man kan göra enligt vårt eget test är en Matrix Air Rower.

Casall Roddmaskin

Matrix Roddmaskin

Reebok Roddmaskin

Concept 2 Roddmaskin

Köpguide för Roddmaskiner

Det finns mer eller mindre fyra typer av roddmaskiner som fungerar på olika sätt. De fyra typerna av inomhus roddmaskiner är baserat på hur de genererar motstånd; magnetiska motstånd , vattenmotstånd , luftmotstånd och hydrauliskt motstånd.

Magnetiskt Mostånd

Magnetiskt motstånd fungerar på så vis att de med hjälp av magneter påverkar ett svänghjul som du sätter i rörelse. Fördelen med dessa roddmaskiner är att de är väldigt tysta och att du kan manuellt ställa in vilket motstånd du vill åt.

Luftmotstånd

Den mest använda modellen om vi tittar till den nordiska marknaden. luftmotståndstypen dominerar på gymmen såsom i hemmagym. Anledningen är på grund av en tillverkare, Concept2. De har en lång historia inom roddmaskiner och erbjuder hög kvalité till förmånligt pris. Du får helt enkelt en roddmaskin du kan lita på och som håller i decennier. Motståndet genereras genom att du sätter fläktskivor i rörelse och som ger ett ökat motstånd ju hårdare du ror.

Vattenmotstånd

Denna typ är betydligt mer populär på andra sidan atlanten än den är i europa och Sverige. Roddmaskiner med vattenmotstånd fungerar på liknande sätt som luftmotstånd fast fläktskivan är i en behållare med vatten. Du får en tystare roddmaskin än luftmotstånd och du får även lite av havskänslan med vattnet som rör sig. Nackdelen med denna typ är att de blir svår att flytta när du fyllt behållaren med vatten.

Hydrauliskt motstånd

Denna typ är inte heller vanlig på grund av dess prisbild. Det är en metod som fungerar bra men som är aningen dyr i jämförelse mot ovanstående maskiner.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom 24h (vardagar 09-17)